h-03.png

Од 1984.године па све до данас, ЈКП "Водовод - Крушевац" улаже максималне напоре да сва сеоска насеља на територији Града Крушевца буду прикључена на постојећи систем водоснабдевања како би добила здраву пијаћу воду са система акумулације Ћелије. Тренутно, водоводна мрежа на територији Града Крушевца износи преко 900 километара. Од 101 насељеног места, укључујући и сам град, прикључено је 77 насељених места, са oко 120.000 становника, односно преко 95% домаћинстава. Поред Града Крушевца са система акумулације Ћелије пијаћом водом се снабдевају и општине Александровац, Ћићевац и део Трстеника, односно још 35.000 становника.Реализацијом пројекта Регионалног водоснабдевања обезбедила се здрава пијаћа вода за све кориснике Расинског округа уз гарантовану стабилност у производњи воде и безбедну дистрибуцију до свих корисника.

ЈКП "Водовод – Крушевац" у протеклих осам година интензивно ради на проширењу водоводне инфраструктуре у сеоским подручјима на својој територији. У периоду од 2016. до 2024. године у 14 сеоских насеља изграђено је преко 200 километара нове водоводне мреже, 35 инфраструктурних објеката и до сада је у ове водоводне системе уложено преко 3.300.000 евра.

Здраву пијаћу воду са система акумулације Ћелије добило је 12 насељених места: Велико Гркљане (2019.), Каменаре (2019.), Коњух (2022.), Здравиње (2022.), Велика Ломница (2022.), Буци (2022.), Дворане (2023.), Пољаци (2023.), Глобаре, (2023.), Љубава, (2023.), Лазаревац (2023.), Коморане (2023.). А у наредном периоду воду са водосистема Ћелије добиће и сеоска насеља: Петина, Ловци и Позлата.

Свеукупно, то значи да је у претходних осам година више од 2.000 домаћинстава, односно око 7.000 становника ових сеоских насеља, добило приступ здравој пијаћој води водосистема Ћелије.

Свакако, ЈКП “Водовод - Крушевац” се са својим инвестицијама не зауставља овде, већ настоји да свим становницима на подручју Града Крушевца омогући приступ централном систему водоснабдевања. У складу са тим, од 2022. године интензивно ради на систему који обухвата преосталих шест сеоских насеља која нису била прикључена на водосистем Ћелије, а то су села: Јошје, Ђунис, Каоник, Црквина, Сушица и Позлата, што значи да ће у блиској будућности питку воду добити још 3.300 становника односно око 925 домаћинстава ових сеоских насеља.

У ОПШТИНИ ЋИЋЕВАЦ ВОДА ЗА ПИЋЕ ХЕМИЈСКИ И БИОЛОШКИ ИСПРАВНА – ВОДОСНАБДЕВАЊЕ СТАБИЛНО

По саопштењу Завода за јавно здравље Крушевац, вода за пиће на територији општине Ћићевац је од јуче (13.04.2021.године) хемијски и биолошки исправна и може се користи за пиће и припремање хране. Стручно мишљење о исправности воде за пиће у општини Ћићевац, Завод за јавно здравље саопштио је након резултата анализа узастопних узорака воде узиманих од 6. до 8. априла.

ЈКП “ВОДОВОД КРУШЕВАЦ” ПРЕУЗЕО СЕОСКЕ ВОДОВОДЕ

Дана 26.03.2021.године у Градској управи су потписани Уговори о давању на коришћење, управљање и одржавање сеоског водовода за насељена места: Велики Шиљеговац, Срндаље, Мала Река, Беласица, Крушинце и Зебица. Уговоре су потписали градоначелник Јасмина Палуровић, директор ЈКП „Водовод Крушевац“  Владимир Милосављевић и представници месних заједница Велики Шиљеговац, Мала Река и Беласица.

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА КОРИСНИКЕ ОПШТИНЕ ЋИЋЕВАЦ

Током извођења радова на изградњи аутопута Моравски коридор дана 31.03.2021.године дошло је до хаварије на магистралном цевоводу Ø600 који води ка општини Ћићевац. Из тог разлога насељена места на потезу од Сталаћа до Ћићевца су остала без воде. Екипа одржавања водоводне мреже ЈКП „Водовод-Крушевац“ је на терену и интензивно ради на отклањању квара. Због сложености квара предвиђени рок за санацију је од 5 до 7 дана.

ПРОШИРЕЊЕ ВОДОВОДНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ У ОКВИРУ ПОЧЕТКА ИЗГРАДЊЕ АУТОПУТА ПОЈАТЕ - ПРЕЉИНА

У склопу радова на измештању инфраструктуре за изградњу аутопута Појате – Прељина Моравског коридора, а у сарадњи са Градом Крушевцем и „Путевима Србије“, ЈКП „Водовод-Крушевац“ изводи монтерске радове на изградњи и проширењу водоводне линије у делу Јасичког пута.

Допуна обавештења о хаварији на магистралном цевоводу Крушевац - Ћићевац

Корисници са подручја Ћићевца и Сталаћа који су прикључени на систем водоснабдевања „Ћелије“ због хаварије на магистралном цевоводу дана 31.03.2021.године су остали без воде. 

ЗАПОЧЕТИ РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ И У НОВОМ НАСЕЉУ

Како је и најављено, за ову годину посебан акценат је стављен на побољшање водоводне инфраструктуре у граду, а у плану је да се око 80 милиона динара инвестира у реконструкцију водоводне мреже, посебно у критичним зонама као што су Ново насеље, Бивоље и део Лазарице.

Пратите нас

Facebook

Instagram

Youtube

Информације

Телефон: 037 415-301
Факс: 037 415-314

Адреса: Душанова 46,
37000 Крушевац

E-mail: info@vodovodks.co.rs 

Електронски информатор о раду органа јавне власти