h-02.png

У ТОКУ РАДОВИ НА САНАЦИЈИ КВАРА НА СТАРОМ КОЛЕКТОРУ У УЛ. СТАНИСЛАВА БИНИЧКОГ

ЈКП "Водовод-Крушевац" 20.марта започео је санацију квара на цевоводу старог колектора у Ул. Станислава Биничког. Како су радови сложени и обимни обавиће се у две фазе.

 

Прва фаза радова се обавља у Ул. 12. Пешадијског пука ради санације једног дела фекалног цевовода који се налази у дну Кошијског потока. Циљ је напуштање дела старог цевовода који је испод дна потока превезивањем на новоизграђени фекални колектор ДН 600.

Kolektor vidovdanska 1   Kolektor vidovdanska 2

Друга фаза радова обавиће се израдом новог поља у дужини од 14 метара и нове шахте у Видовданској улици. То омогућава напуштање другог поља старог цевовода са самим местом квара, а који се, такође, налази у дну потока и неприступачан је. 

"Овај проблем се јавио услед урушавања фекалног колектора, који иде из Видовданске улице ка улици Станислава Биничког. За тај проблем ми знамо већ три месеца, али није било могућности да се тај проблем реши, зато што ће морати да се заустави саобраћај у целој Видовданској улици и да се раскопа цела улица по уздужном профилу. Сада су створени услови и ово је највећа интервенција која нас чека у наредном периоду", рекао је директор предузећа Владимир Милосављевић.

 

Kolektor vidovdanska 3   Kolektor vidovdanska 4

Због ових радова на мрежи, привремено се забрањује одвијање саобраћаја у Улици Видовданској од Улице Дринчићеве до улаза у цркву Св. Ђорђа. Забрана важи за све врсте возила осим за возила извођача радова, у периоду од 20.03. до 05.04.2020. године. Такође, за време привремене забране се укида аутобуско стајалиште код Рубинове куле.

По планираној динамици радови ће трајати наредне две недеље. Извођач радова је "Телекомуникација Блаце".

Kolektor Vidovdanska 5 1 Kolektor Vidovdanska 5 2 Kolektor Vidovdanska 5 3

Информације

Телефон: 037 415-301
Факс: 037 415-314

Адреса: Душанова 46,
37000 Крушевац

E-mail: info@vodovodks.co.rs 

Електронски информатор о раду органа јавне власти