h-05.png

СНИМАЊЕ ЦЕВИ КАМЕРОМ - САВРЕМЕНИ СИСТЕМ ЗА НАДГЛЕДАЊЕ КАНАЛИЗАЦИОНЕ МРЕЖЕ

Током 2019. године преко кредита Немачке развојне KfW банке купљено је потпуно ново комбиновано специјално возило за чишћење канализације (Атрик КА08) са специјалним камерама у вредности од 250 хиљада евра.У оквиру набавке овог возила набављена је и опрема за снимање канализационих инсталација која је уграђена у наменско возило марке фиат добло.

 

Snimanje kamerom 1   Snimanje kamerom 2
Snimanje kamerom 3   Snimanje kamerom 4

То је савремена опрема која се састоји од камера високе HD резолуције са распоном снимања цевовода у пречнику од 150-1000 mm. Снимањем се омогућује увид у тренутно стање на цевоводу, као и оштећења и хаварије на канализационој мрежи. Оваквим начином рада врши се ласерско очитавање пречника и одступање од пречника, користи се за лакшу локализацију квара на цеви, утврђује се степен оштећења на цевоводу и врста квара на цеви као што су пукотина или напрснуће.

Осавремењивање система за надгледање канализационе мреже омогућава прецизно утврђивање стања инсталација и благовремено предузимање адекватних мера за санацију или реконструкцију канализационе мреже.

Snimanje kamerom 5   Snimanje kamerom 6
Snimanje kamerom 7   Snimanje kamerom 8

 

 

Информације

Телефон: 037 415-301
Факс: 037 415-314

Адреса: Душанова 46,
37000 Крушевац

E-mail: info@vodovodks.co.rs 

Електронски информатор о раду органа јавне власти