h-02.png

РАЗГОВОР С ПОВОДОМ - ГОСТОВАЊЕ ВЛАДИМИРА МИЛОСАВЉЕВИЋА, ДИРЕКТОРА ЈКП "ВОДОВОД-КРУШЕВАЦ"

Претходне две године за ЈКП "Водовод-Крушевац" биле су инвестиционо захтевне. Доста је урађено, бројни радови су у току а план за ову годину подразумева завршетак капиталних инвестиција. О овим темама у емисији "Разговор с поводом". Гост директор ЈКП "Водовод-Крушевац" Владимир Милосављевић. Аутор и водитељ: Слађана Исаиловић, сниматељ: Драгиша Илић

Ревитализација и изградња канализационе мреже и изградња Постројења за прикупљање и пречишћавање отпадних вода приводи се крају, а за ову капиталну инвестицију чија вредност је 24 милиона евра обезбеђено је 95 одсто бесповратних средстава.

Од 50 километара канализационе мреже на подручју града Крушевца остало је да се уради још 400 метара, што ће бити завршено до 4. априла. Са изградњом канализационе мреже кренуло се 2015. а због обима радова подељена је у два дела – лот 1 и лот 2. Лот 1 био је мање захтевнији и односио се на изградњу и ревитализацију 10 километра канализационе мреже, док је Лот 2 подразумевао 40 километара колектора и канализационе мреже. Вредност овог пројекта је 24 милиона евра, истакао је гостујући на Телевизији Крушевац директор Јавног предузећа Водовод Крушевац, Владимир Милосављевић.

Део пројекта био је и ревитализација Гарског потока што је решило бројне проблеме у Пакашници и делу Крушевца.Комплетна каналазициона мрежа требало је да се заврши до краја прошле године, али су радови продужени.

Радови на изградњи постројења за прикупљање и пречишћавање отпадних вода биће завршени до краја ове године. Ово је огроман грађевински комплекс вредан 14 милиона евра, а подразумева систем од 40 независних и зависних објеката. Завршетком мреже и постројења за прикупљање и пречишћавање отпадних вода град Крушевац ће комплетно решити проблем екологије и заштите животне средине као и заштите језера и водотокова.

 

Информације

Телефон: 037 415-301
Факс: 037 415-314

Адреса: Душанова 46,
37000 Крушевац

E-mail: info@vodovodks.co.rs 

Електронски информатор о раду органа јавне власти