h-04.png

ЗВАНИЧНО САОПШТЕЊЕ ЗАВОДА ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ КРУШЕВАЦ - ВОДА ИЗ СИСТЕМА ЈЕЗЕРА ЋЕЛИЈЕ ЗДРАВСТВЕНО ИСПРАВНА

Након успешно изведених радова на магистралном цевоводу Ø 1000 који су благовремено најављени путем средстава јавног информисања, а који су реализовани прошле суботе 04.јуна, у дистрибутивни систем градског водовода је упуштена техничка вода.

Ови опсежни радови на локацији у Липовцу обухватали су замену дотрајалог старог вентила на муљном испусту, ремонт клипно–прстенастог вентила који има улогу регулације протока воде у зависности од количине потрошње, замену мерне опреме које се налазе на мерно регулационом блоку и штеловање са аутоматским радом који се прати из командног центра.

Такође, извршили смо и замену мерача хлора на доводном цевоводу испред резервоара у Липовцу, а његова улога је веома значајна јер има аутоматску функцију дохлорисавања воде након њеног изласка из резервоара Липовац и упуштања ка граду.

Паралелно са наведеним радовима, извршили смо и испирање магистралног цевовода од Мајдева до Липовца у дужини од 14 километра, након чега смо у вечерњим сатима упустили техничку воду у систем. Наредних дана наставили смо са испирањем мреже у граду и са стабилизацијом система на целој нашој територији. Након тога, Завод за јавно здравље Крушевац, као овлашћена референта установа за испитивање квалитета воде, је започео са редовним узорковањем анализа воде.

Након анализирања пристиглих физичко-хемијских и микробиолошких резултата узорака воде за пиће из дистрибутивног система ЈКП „Водовод – Крушевац“ иуз сагледавање ситуације на терену ЗЗЈЗ Крушевац мишљења је да је вода у мрежи градског водовода у Крушевцу здравствено безбедна и може се користити за пиће и припремање хране.

Такође, у Фабрици за производњу воде у Мајдеву микробиолошка и хемијска лабораторија су константно радиле анализе воде у производњи као стручна помоћ ЗЗЈЗ и наши корисници са сигурношћу могу да пију здраву пијаћу воду са нашег дистрибутивног система.

ЈКП „Водовод – Крушевац“ је у периоду обуставе водоснабдеавња и упуштања техничке воде у систем, па до објаве коначних резултата о исправности воде за пиће од стране ЗЗЈЗ Крушевац, све своје кориснике на територији Расинског округа снабдевао пијаћом водом путем стационарних и покретних цистерни и то уз помоћ Војске Србије, Министарства унутрашњих послова, Градског штаба за ванредне ситуације Града Крушевца, Ватрогасно спасилачке јединице, Службе месних заједница,ЈКП Крушевац, општина и јавних комуналних предузећа изКраљева, Врњачке бање, Варварина, Трстеника, Параћина, Прокупља, Бруса, Алексинца и Александровца. Такође, уведена је и служба непрекидног дежурства где су корисници могли да добију све информације током 24 часа.

Такође, ми смо непрекидно снабдевали водом све здравствене установе у граду, као кухињу „Пионир“ Нате Вељковић, Геронтолошки центар Крушевац, а захтеви корисника који су било којим путем упућени према ЈКП ,,Водовод - Крушевац“ су решавани у кратком року.

Saopstenje o ispravnosti vode za pice od strane ZZJZ

Пратите нас

Facebook

Instagram

Youtube

Информације

Телефон: 037 415-301
Факс: 037 415-314

Адреса: Душанова 46,
37000 Крушевац

E-mail: info@vodovodks.co.rs 

Електронски информатор о раду органа јавне власти