h-03.png

НАЈАВА ПРОГРАМА: ЗЕЛЕНА НЕДЕЉА У ЈКП „ВОДОВОД – КРУШЕВАЦ“

Европска зелена недеља обележава се и ове године од 30. маја до 5. јуна, а ове године је у фокусу „Европски зелени договор – нека реалност постане стварност“.

Током обележавања Европске зелене недеље у Србији, низом догађаја и онлајн активности на целој територији биће представљени, конкретни резултати сарадње Србије, Европске уније, њених држава чланица и неколико међународних партнера, а граду Крушевцу и ЈКП „Водовод – Крушевац“ је припала част да буде део овог програма.

Под покровитељством KfW Немачке развојне банке и у организацији Града Крушевца и ЈКП „Водовод – Крушевац“ у уторак 31.05.2022. године наш град имаће прилику да угости стране делегације и представнике министарстава на новоизграђеном Постројењу за пречишћавање отпадних вода. Ове године посебан акценат се ставља на управљање муљем у преради отпадних вода, што ово Постројење чини јединственим у овом региону.

Пуштањем у рад овог капитално вредног Постројења град Крушевац је поставио високе стандарде са циљем да поред пречишћавања отпадних вода, што више искористи и обновљиве изворе енергије. Оно по чему се крушевачко Постројење разликује од других Постројења овог типа је то што, поред прве и основне линије воде, има дефинисану савремену и комплексну линију муља и линију биогаса.

Ради подсећања, Постројење за пречишћавање отпадних вода од 2020.године ради у свом пуном капацитету. Пројекат је финансирансредствима КfW Развојне банке и Владе Републике Србије, а вредност инвестиције,која обухвата и изградњу преко 63 километара нове колекторске и канализационе мреже, износи 24 милиона евра.

Интензивно улагање у осавремењавање еколошког система, у заштиту животне средине и смањивању штетних утицаја на здравље људи,Крушевац се сврставао у ред „зелених“ градова, асамим тим значај овог капиталног пројекта је немерљив.

AGENDA SRB copy 2

Пратите нас

Facebook

Instagram

Youtube

Информације

Телефон: 037 415-301
Факс: 037 415-314

Адреса: Душанова 46,
37000 Крушевац

E-mail: info@vodovodks.co.rs 

Електронски информатор о раду органа јавне власти