h-03.png

ВОДА ЗА ПИЋЕ СА СИСТЕМА „ЋЕЛИЈЕ“ СТИГЛА И НА ПОТЕЗУ ВЕЛИКА ЛОМНИЦА - БУЦИ

Градоначелница града Крушевца Јасмина Палуровић са сарадницима, председник Скупштине Предраг Вукићевић и директор ЈКП „Водовод – Крушевац“ Владимир Милосављевић дана 25.03.2022. године обишли су насељено место Велика Ломница где су завршени радови на изградњи магистралног цевовода и изградњи објеката за водоснабдевање, а где је и овај крај добио воду за пиће са система „Ћелије“.

„Континуирано радимо на пуштању здраве пијаће воде са акумулације Ћелије и овде у Ломници и у селу Буци урадили смо све оно што је било неопходно како би се завршила секундарна мрежа, изградио вод, црпне станице, хидрофор, тако да ће 406 домаћинстава и преко 2500 становника добити здраву пијаћу воду. Овај пројекат се реализује средствима буџета Града, Републичке дирекције за воде и ЈКП „Водовод – Крушевац“ и укупна вредност пројекта износи око 54 милиона динара“, рекла је медије Градоначелница Града Крушевца, Јасмина Палуровић.

Lomnica Buci 1 Lomnica Buci 2 Lomnica Buci 3

Ширење водоводне мреже у сеоском подручју је један од приоритета крушевачког Водовода. Од 2019. до данас у селима Велика Ломница и Буци урађено је преко 25 километара комплетне водоводне мреже.

„Да би села Велика Ломница и Буци добила здраву пијаћу воду са система „Ћелије“ било је неопходно изградити два резервоара и две црпне станице. Изградњом ове водоводне линије стекли су се услови да наше излетиште „Јастребац“ добије здраву пијаћу воду. Током 2020. и 2021.године урадили смо магистрални цевовод од села Буци до централног дела излетишта „Јастребац“ у дужини од 5,5 километара и вредност те инвестиције је износила 12 милиона динара. Да би излетиште „Јастребац“ добило здраву пијаћу воду потребно је завршити још два резервоара, две црпне станице, хидрофорско постројење што је планирано за ову годину. Вредност опредељених средстава за ове радове износе 28 милиона динара и финансирају се средствима буџета Града Крушевца и ЈКП „Водовод – Крушевац“, изјавио је за медије директор ЈКП „Водовод – Крушевац“, Владимир Милосављевић.

Мештанин Велике Ломнице и одборник у градској Скупштини Александар Милићевић захвалио се у име комшија, локалној самоуправи и Водоводу на испуњеном обећању.

Lomnica Buci 4 Lomnica Buci 5 Lomnica Buci 6

Пратите нас

Facebook

Instagram

Youtube

Информације

Телефон: 037 415-301
Факс: 037 415-314

Адреса: Душанова 46,
37000 Крушевац

E-mail: info@vodovodks.co.rs 

Електронски информатор о раду органа јавне власти