h-05.png

СТИГЛА ВОДА ДО ЗДРАВИЊА, ЗАВРШЕН МАГИСТРАЛНИ ЦЕВОВОД

ЈКП „Водовод-Крушевац“ је и ове године уложио доста финансијских средстава из сопствених извора, као и из буџета Града и од Републичке дирекције за воде, за изградњу нове водоводне инфраструктуре у сеоским насељима, као и у одржавање и реконструкцију дотрајале мреже у граду.

Иако су сва улагања била равномерна, приоритет у протеклим годинама био је улагање у комуналну инфраструктуру сеоских насеља на територији Крушевца, која нису прикључена на централни систем водоснабдевања и која још увек немају здраву пијаћу воду.

Zdravinje decembar 2021 5

Ова година обележена је радовима на изградњи магистралног цевовода и повезивањем новоизграђених објеката на мрежу који чине систем водоснабдевања за пет сеоских насеља Дворане, Петина, Ловци, Пољаци и Здравиње.

Завршетком радова на изградњи магистралног цевовода у дужини од 7 км данас су потпуно приведене крају све запланиране активности на систему Здравиње. Ови радови су били кључни како би насељено место Здравиње добило здраву пијаћу воду са система језера Ћелије на коју су становници овог места чекали скоро целу деценију.

 

Zdravinje decembar 2021 4

Ради подсећања, пре деценију мештани ових пет села су самодоприносима градили секундарну мрежу, док последње три године, када су се и стекли услови, ЈКП „Водовод-Крушевац“ интензивно ради на овом систему. У том периоду изграђена је црпна станица Модрица, црпна станица и резервоар Дворане, црпна станица и резервоар Петина, резервоар и хидрофорско постројење Пољаци. До сада у овај водоводни систем уложено је 57 милиона динара, док је за ову годину из буџета Града Крушевца, ЈКП „Водовод-Крушевац“ и Републичке дирекције за воде за изградњу магистралног цевовода издвојено око 70 милиона динара.

За наредну годину планиране су активности на завршетку система, односно изградње секундарних мрежа, након чега ће у ових пет сеоских насеља, тј. 650 домаћинстава или 2.170 корисника добити здраву пијаћу са градског водовода.

Паралелно са тим, ЈКП „Водовод –Крушевац“ је ове године интензивно радио и на изградњи система Коњух, Љубава, Глобаре и Лазаревац, за које било издвојено преко 40 милиона динара. Изграђени су резервоар и црпна станица Љубава, резервоар Коњух, црпна станица, резервоар и хидрофорско постројење Глобаре и резервоар, црпна станица и хидрофорско постројење Лазаревац. За овај систем за наредну годину предвиђени су радови на завршетку секундарне мреже, како би и ова сеоска насеља била прикључена на систем ЈКП „Водовод - Крушевац“.

Zdravinje decembar 2021 1 Zdravinje decembar 2021 2 Zdravinje decembar 2021 3

Пратите нас

Facebook

Instagram

Youtube

Информације

Телефон: 037 415-301
Факс: 037 415-314

Адреса: Душанова 46,
37000 Крушевац

E-mail: info@vodovodks.co.rs