h-04.png

ПОЧЕЛИ ЈАВНИ РАДОВИ НА ЧИШЋЕЊУ ЈЕЗЕРА ЋЕЛИЈЕ

Град Крушевац је из буџета за намене јавних радова издвојио 4 милиона динара, а 25 лица ангажовано је у оквиру ЈКП „Крушевац“ и ЈКП „Водовод-Крушевац“ на чишћењу дивљих депонија и водотокова дела Гарског потока и Расине на подручју града, као и приобаља језера Ћелије и око бране на 35 километара.

„ЈКП „Водовод-Крушевац“ као друштвено одговорно предузеће које ради на територији града Крушевца брине се и стара о свему што је Градска Управа поверила на рад овом предузећу. Данас се налазимо на језеру Ћелије где су отпочели јавни радови у сарадњи са Националном службом за запошљавање. Водовод задњих 12 година учествује у пројектима јавних радова и за сво ово време радници су били ангажовани на језеру Ћелије, односно на прикупљању чврстог отпада са приобаља и површине језера. Ове године на јавним радовима имамо 10 запослених лица из категорије теже запошљивих и ово је прилика да буду радно ангажовани на обострану корист“, рекао је Саша Антић, извршни директор за санитарну заштиту акумулације и обезбеђење Водовода Крушевац.

Javni radovi jul 2020 1   Javni radovi jul 2020 2

„Овај јавни рад је почео 13.јула и трајаће четири месеца, до 12. новембра, колико је и предвиђено јавним позивом. Вредност јавног рада на чишћењу језера Ћелије износи око милион и по динара. Од десет лица која су ангажована на јавном раду осам су без квалификација и два са средњом стручном спремом. За ових 12 година колико се спроводе јавни радови било је ангажовано 283 лица што је један од показатеља добре сарадње између Града Крушевца, Националне службе и Водовода Крушевац“, рекла је Ана Бацић, начелник Одељења за програме запошљавања, предузетништво и образовање и обуке Националне службе за запошљавање.

Јавни рад обухвата чишћење на локацији – језеро Ћелије и то чишћење приобаља од чврстог отпада у дужини од 35 километара, чишћење површине под воденом вегетацијом где се скупља отпад и чишћење потеза око бране.

Javni radovi jul 2020 3   Javni radovi jul 2020 4
Javni radovi jul 2020 5   Javni radovi jul 2020 6

Информације

Телефон: 037 415-301
Факс: 037 415-314

Адреса: Душанова 46,
37000 Крушевац

E-mail: info@vodovodks.co.rs 

Електронски информатор о раду органа јавне власти