h-04.png

РЕКОНСТРУКЦИЈА МРЕЖЕ У РАСИНСКОЈ УЛИЦИ ЈЕ У ТОКУ, А ЗАВРШЕТАК РАДОВА СЕ ОЧЕКУЈЕ ПОЛОВИНОМ ЈУНА

Служба изградње и инвестиције ЈКП „Водовод-Крушевац“ од средине априла изводи радове на реконструкцији водоводне мреже у Новој Расинској улици (Станислава Закића).

У оквиру реконструкције обухваћени су радови на замени старих азбестих цеви новим полиетиленскимпречника 110 мм. До сада је изведено око 400м од укупних 470м. Ово је друга фаза радова и обухвата спајање мреже у сокацима, као и израду 30 прикључака од укупних 53. Завршетак ових радова се очекује у првој половини јуна.

RASINSKA RTK 3    RASINSKA RTK 6
 

 

RASINSKA RTK 2  RASINSKA RTK900  RASINSKA RTK 4 

 

RASINSKA RTK 

Ради подсећања ове године извршена је реконструкција главне градске фонтане. По плану и програму пословања за 2019.годину ЈКП „Водовод-Крушевац“ је определио средства за ову реконструкцију.Радови су се одвијали од 26.марта до 05.априла. У оквиру ових радова извршена је санација базенског простора фонтане, скидање постојећих плочица, санација бетонског пода, хидроизолација, постављање нових плочица, санација и импрегнација мермера око базенског простора фонтане. Радове је изводио „Технокамен Ђокић“ из Горњег Степоша. Вредност радова је 1.191.600 динара са ПДВ-ом и финансирају се из сопствених средстава ЈКП „Водовод-Крушевац“.

FONTANA KOLAZ

Такође, радови на изградњи Постројења за пречишћавање отпадних вода теку планираном динамиком. Груби грађевински радови су у завршној фази и полако се стичу услови за уградњу машинске опреме. Ради подсећања камен темељац за будуће Постројење положен је 14.октобра 2017.године, а радови на изградњи објеката отпочети су прошле године крајем априла. Пројектом је предвиђено да капацитет Постројења буде 526 l/s, које ће радити за минимум 90 000 ЕС. Изградњом овог Постројења трајно ће се решити проблем испуштања непречишћених и отпадних вода из домаћинстава и индустрије, што је веома значајно за уздизање града у еколошком смислу. Завршетак радова и монтирање опреме се очекује у новембру ове године – рекла је Ана Бербаков ПР ЈКП „Водовод-Крушевац“. Вредност Постројења је 14 милиона евра, као део Пројекта прикупљања и пречишћавања отпадних вода Града Крушевца чија укупна вредност износи 24 милиона евра са колекторима. Срества су обезбеђена из кредита немачке KFW банке чији је рок отплате 12 година. Инвестиција се спроводи уз надзор Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфрастурктуре. Од укупног износа кредита 95% средстава враћа Влада Републике Србије, а остатак ЈКП „Водовод – Крушевац“.

PPOV KOLAZ1

 

 

 

Информације

Телефон: 037 415-301
Факс: 037 415-314

Адреса: Душанова 46,
37000 Крушевац

E-mail: info@vodovodks.co.rs 

Електронски информатор о раду органа јавне власти