h-02.png

ЗАВРШЕТАК ИЗГРАДЊЕ МАГИСТРАЛНОГ ЦЕВОВОДА, ВОДА СТИЖЕ У ДВОРАНЕ

У петак 12.06.2020. године директор ЈКП „Водовод-Крушевац“ Владимир Милосављевић је са сарадницима обишао радове на изградњи магистралног цевовода у насељеном месту Дворане. Водовод Крушевац пар година уназад улаже све своје напоре и ресурсе како би сва села са територије града Крушевца била прикључена на систем водоснабдевања језера Ћелије.

 

Dvorane 1206 1   Dvorane 1206 2

 

Да вас подсетим, пошто је секундарна мрежа предходно била изграђена, ЈКП “Bодовод - Крушевац је у току прошле године покренуо радове на потезу Модрица – Дворане, у оквиру којих су изграђени резервоар од 180м3, као и црпне станице у Дворану и Модрици. Ови радови у укупној вредности од 20 милиона динара, финансирали су седелом из Буџета града Крушевца, а делом сопственим средствима ЈКП ``Водовод-Крушевац``. Поменути радови били су нам добар предуслов да и у овој години наставимо тамо где смо стали. Да би се за мештане овог насељеног места обезбедило адекватно снабдевање здравом пијаћом водом, наше предузеће тренутно интензивно ради на завршетку изградње магистралног цевовода. У току су радови на фази 1, прелаз преко моста, на повезивању линије на новоизграђени резервоар Дворане. Радове на овој фази изводи ``Телекомуникација Блаце``. Средства у вредности од око 1.400.000 динара обезбедило је ЈКП ``Водовод-Крушевац`` из сопствених средстава. По завршетку поменутих радова Дворане ће добити здраву пијаћу воду са система ``Ћелије`` , рекао је директор предузећа Владимир Милосављевић.

Dvorane 1206 5   Dvorane 1206 6

 

У наредном периоду Водовод Крушевац ће радити на изградњи потребних објеката и завршетку магистралног цевовода како би и остала села - Петина, Ловци, Пољаци и Здравиње била прикључена на систем водовоснабдевања. За ту инвестицију планирано је око 60 милиона динара из Буџета града Крушевца, Републичке дирекције за воде и ЈКП ``Водовод-Крушевац``.

 

„Још 2007. године је изграђена секундарна мрежа у селу, али тек сад се кренуло са озбиљним радовима. Овај предео подјастребачких села је у проблему, јер су мештани и по 2 километра доносили воду како би напојили стоку и завршавали остале послове. Сада је дошао тренутак да се вода и код нас уведе, захваљујући разумевању људи у Водоводу и Градској управи, што су нам изашли у сусрет да се ови пројекти убрзају и спроведу до краја. Нашу Месну заједницу чине села Дворане, Ловци, Пољаци и Петина. Укупно имамо око 230 потписаних уговора“, рекао је председник МЗ Дворане Никола Милић.

 

Dvorane 1206 3   Dvorane 1206 4

Информације

Телефон: 037 415-301
Факс: 037 415-314

Адреса: Душанова 46,
37000 Крушевац

E-mail: info@vodovodks.co.rs 

Електронски информатор о раду органа јавне власти