h-04.png

ОБИЛАЗАК РАДОВА У НОВОМ НАСЕЉУ

Директор ЈКП „Водовод-Крушевац“ Владимир Милосављевић је са сарадницима обишао радове на реконструкцији водоводне мреже у Новом насељу, који су започети почетком јуна. На овој локацији, у наредном периоду, ЈКП „Водовод-Крушевац“ ће извршити више обимнијих радова, с обзиром да се реконструкција састоји из три фазе. У плану је израда три водоводне шахте ради преграђивања водоводне мреже, као и реконструкција прикључака за домаћинства.

„Мештани ове улице годинама уназад имају проблем са редовном испоруком пијаће воде услед старе и дотрајале водоводне мреже на овом потезу. Како су пуцања учестала, није била ни реткост да грађани улице Бранка Миљковића (стари назив ул. Ратка Пешића) буду и по неколико дана без воде. Како би овај проблем трајно решили, ЈКП „Водовод-Крушевац“ почео је радове на замени комплетне водоводне мреже. Током радова замениће се 500 метара комплетне водоводне мреже у овој улици и извршиће се реконструкција преко 50 водоводних прикључака. Вредност инвестиције износи преко 6.500.000 динара, а финансира се средствима ЈКП „Водовод-Крушевац“. Радови ће трајати наредне три недеље. Након завршетка радова на реконструкцији и замени водоводне мреже, вршиће се реконструкција комплетне коловозне траке и асфалтирање улице. Финансијска средства за ову инвестицију су опредељена из Буџета града Крушевца“, рекао је директор Водовода Владимир Милосављевић.

Novo naselje izjava 8.6.2020 1   Novo naselje izjava 8.6.2020 2

У наставку разговора напоменуо је и следеће: „Искористио бих ову прилику да је Водовод Крушевац крајем прошле године изградио комплетно нову водоводну мрежу за потребе хидрантске мреже ОШ „Бранко Радичевић“. Тада је урађено око 200 метара нове водоводне линије и реконструкција преко 13 кућних прикључака. Вредност ове инвестиције је била 1.350.000,00 динара и финансирала се из Буџета града Крушевца. Крајем прошле недеље и током ове ће се извршити комплетно асфалтирање улице Бранка Радичевића до школе „Бранко Радичевић“ са раскрсницом улице Саве Милошевића. Финансијска средства за асфалтирање ове улице су опредељена из Буџета града Крушевца“.

По плану реконструкције водоводне мреже постоје три критичне зоне и то су насељена места Читлук, Дедина и Ново насеље. Током претходног периода ЈКП „Водовод-Крушевац“ је урадио комплетну припрему техничке документације, добио све грађевинске дозволе за реконструкцију водоводне мреже у поменутим насељима. Код Канцеларије за јавна улагања ови пројекти су аплицирани и сви пројекти су одобрени. Канцеларија за јавна улагања је одобрила средства у износу од 2 милиона евра за реконструкцију ових водоводних линија, али због пандемије која се десила током ове године пуштање финансијских средстава је одложено за касније. Пројекти нису укинути, али су радови у овој улици и у још неким улицама у овом насељу предвиђени средствима ЈКП „Водовод – Крушевац“ и Буџетом града Крушевца, тако да је реконструкција водоводне мреже на овој локацији и отпочета.

Novo naselje izjava 8.6.2020 3   Novo naselje izjava 8.6.2020 4

Информације

Телефон: 037 415-301
Факс: 037 415-314

Адреса: Душанова 46,
37000 Крушевац

E-mail: info@vodovodks.co.rs 

Електронски информатор о раду органа јавне власти