h-04.png

У ОБИЛАСКУ РАДОВА НА ИЗГРАДЊИ ОБЈЕКАТА У МОДРИЦИ И ДВОРАНУ

ЈКП „Водовод-Крушевац“ ће ово лето обележити радовима на проширењу водоводне мреже у селима подно Јастрепца, а већ у јуну су отпочели радови на изградњи резервоара и црпне станице у местима Модрица и Дворане.

Градоначелница града Крушевца Јасмина Палуровић, заменица градоначелнице Весна Лазаревић, председник Скупштине Живојин Милорадовић и директор ЈКП „Водовод-Крушевац“ Владимир Милосављевић, дана 17.07.2019.годинеобишли су две локације на којима се изграђују поменути објекти.

У Дворану се тренутно изводе грађевински радови на изградњи резервоара. Радови на изградњи овог објекта се финансирају из Буџета Града и износе око 10.800.000 динара. Извођач радова је „Пројект-градња“ из Крушевца. Такође, изводе се радови на изградњи црпне станице у Модрици, који су недавно отпочели. И ови радови се финансирају из Буџета Града и износе око 4.300.000 динара. Извођач радова је „Хидроконтролор“ из Ниша.

Modrica dvorane 1707 1   Modrica dvorane 1707 8

Пре деценију мештани села Дворане, Петина, Пољаци, Ловци и Здравиње су самодоприносима градили секундарну мрежу. Сада су се створили услови да се та секундарна мрежа у овим селима заврши, као изградња започетих објеката. Град Крушевац се максимално труди да сва своја села прикључи на систем водоснабдевања и да што више средстава из Буџета определи за проширење водоводне мреже – изјавила је Градоначелница града Крушевца Јасмина Палуровић.

Modrica dvorane 1707 2   Modrica dvorane 1707 3

Данас се налазимо у селу Дворане у обиласку радова на изградњи објекта - резервоара капацитета 180м3. Током јуна су отпочели ови радови и теку планираном динамиком. Након изградње овог резервоара наставиће се радови на изградњи црпне станице Дворане, чија средства је обезбедио Водовод Крушевац и износе око 4.800.000 динара. Извођач радова је „Модул-Инжењеринг“ Крушевац. Радови теку планираном динамиком – истакао је Владимир Милосављевић директор ЈКП „Водовод-Крушевац“.

Да би се завршио целокупан систем за наредну годину у плану је да следеће године Водовод реализује радове на завршетку магистралног цевовода у дужини од 6.700 метара за које ће се издвојити 40.000.000 динара, као и изградњу преостала три објекта – два резервоара и једну црпну станицу, након чега ће мештани овог краја у селима Дворане, Петина, Пољаци, Ловци и Здравиње добити здраву пијаћу воду са система Ћелије.

Modrica dvorane 1707 4   Modrica dvorane 1707 5

Наставили смо са изградњом започетих објеката, па је за изградњу црпне станице Коњух расписан тендер и изабрани извођач радова је „Хидроконтрол“ из Ниша. Такође, потписали смо уговор са Републичком дирекцијом за воде у суфинасирању за изградњу два резервоара и две црпне станице за села Ломница и Буци, па смо у процесу избора извођача радова – истакао је директор предузећа.

Са завршетком изградње ових објеката воду ће добити пет села на потезу Дворане – Здравиње што је само део пројеката од укупних 14 села, у којима ће Водовод у наредне две године реализовати планове у проширењу водоводне мреже. Тако да ће након реализације свих пројеката на систем водоснабдевања бити прикључено око 94% домаћинстава на територији града Крушевца.

Modrica dvorane 1707 6   Modrica dvorane 1707 7

 

Информације

Телефон: 037 415-301
Факс: 037 415-314

Адреса: Душанова 46,
37000 Крушевац

E-mail: vodovodks@ptt.rs