h-02.png

У ОБИЛАСКУ РАДОВА НА ИЗГРАДЊИ РЕЗЕРВОАРА ГРКЉАНЕ

Градоначелница града Крушевца Јасмина Палуровић и директор ЈКП „Водовод-Крушевац“ Владимир Милосављевић са сарадницима данас су обишли радове на изградњи резервоара Гркљане.

По завршетку изградње црпне станице у селу Гркљане, у априлу ове године отпочели су радови на изградњи резервоара у овом насељеном месту. Тренутно се изводе грађевински радови на објекту од 120м3, врши се бетонско-армирачки радови, као и изолаторски радови. Након изградње овог објекта наставиће се са радовима на изградњи два хидрофорска постројења и на санацији комплетног водоводног система и мреже у овом селу. Упоредо са овим радовима Водовод изводи радове на изградњи резервоара и црпне станице у местима Модрица и Дворане, као и на изградњи црпне станице у насељеном месту Каменаре. Са завршетком радова на изградњи црпне станице у месту Каменаре комплетно ће се завршити водоводни систем за ово село и до краја године Водовод ће сва домаћинства тог села прикључити на централни водоводни систем.

grkljane 1206 1   grkljane 1206 2
grkljane 1206 3   grkljane 1206 4

До краја године Водовод има планове да реализује радове на изградњи водоводне мреже у селима Ломница и Буци и ови ће се радови изводити након потписивања уговора о суфинансирању са Републичком дирекцијом за воде. Сви ови пројекти обухватају радове у 14 сеоских насеља која нису прикључена на водоводни систем и план Водовода је да се у наредне две године сва ова села прикључе на систем водоснабдевања, након чега ће бити покривено око 95% домаћинстава на територији града Крушевца – истакао је директор Водовода Владимир Милосављевић.

 

У свом обраћању Градоначелница града Крушевца Јасмина Палуровић истакла је да је већи део водоводне мреже у насељеном месту Гркљане изграђен у периоду 2011.-2012.године, а радови до сада нису завршени. Данас се настављају ти радови у оквиру којих је изграђена црпна станица, а сада се ради на изградњи резервоара. Град Крушевац је за ове радове из Буџета Града издвојио око 8.500.000 динара, а у току је завршетак радова на овом објекту, након чега ће се изводити радови на завршетку секундарне мреже у селу. Очекује се да до краја године село Гркљане буде прикључено на систем водоснабдевања.

grkljane 1206 10   grkljane 1206 6
grkljane 1206 7   grkljane 1206 8

Град Крушевац се максимално труди да сва своја села прикључи на систем водоснабдевања и план је да се у наредне две године, што издвајањем средстава из Буџета Града, што средствима из Водовода и из Буџета Републике Србије, покрије преко 95% територије града Крушевца. За села према Здравињу и Ломници, као и за села Гркљане и Каменаре из Буџета Града издвојено је око 40 милиона динара, и то је једна од већих инвестиција водоснабдевања здравом пијаћом водом грађана Крушевца и околине.

grkljane 1206 5   grkljane 1206 9

Информације

Телефон: 037 415-301
Факс: 037 415-314

Адреса: Душанова 46,
37000 Крушевац

E-mail: info@vodovodks.co.rs 

Електронски информатор о раду органа јавне власти