h-06.png

prijava kvara

 Пријава квара

Квар на водоводној мрежи можете пријавити телефоном на број 037 415-334, а квар на канализационој мрежи на број 037 415-323. Квар можете пријавити и путем овог сајта.

Пријава квара

reklamacije

 Рекламације

Можете извршити рекламацију на услугу ЈКП "Водовод - Крушевац" сваким радним даном од 07:00ч до 15:00ч на телефон 037 415-324 или путем овог сајта кликом на дугме.

Рекламација

cenovnik

 Ценовник

Информације о актуелним ценама услуга ЈКП "Водовод - Крушевац" за грађанство и привреду.

 

Ценовник

javne nabavke

 Jавне набавке

Информације у вези свих поступака јавних набавки које спроводи ЈКП "Водовод - Крушевац", можете добити притиском на следеће дугме.

Јавне набавке

preuzimanje

 Преузимање

Преузимање докумената везаних за услуге ЈКП "Водовод - Крушевац", као што су: Рекламациони лист, Сагласност на главни пројекат, Захтев за водоводни прикључак и др.

Преузимање

uplatna mesta

 Уплатна места

Накнаду за коришћење наших услуга можете уплатити на следећим местима:

  1. Душанова 46, 37000 Крушевац
  2. Косанчићева 3 (КЦК), 37000 Крушевац
  3. Јастребачка 16, 37000 Крушевац
  4. У било којој пошти или банци

Радно време благајни је од 7:00 до 18:30 часова радним данима и суботом од 8:00 до 12:00 часова.

РАДОВИ НА РЕАЛИЗАЦИЈИ КОМПОНЕНТЕ ДАЉИНСКИ НАДЗОРИ УПРАВЉАЊЕ РЕГИОНАЛНИМ СИСТЕМОМ „ЋЕЛИЈЕ“

У оквиру завршетка Пројекта Регионалног система водоснабдевања Расинског округа, а поводом реализације компоненте Даљински надзори управљање Регионалним системом „Ћелије“, неопходно је да ЈКП „Водовод-Крушевац“ изврши планско искључење корисника који се водом снабдевају са система „Ћелије“.

Реализација овог дела пројекта обухвата радове и опрему на систему почев од Постројења у Мајдеву до Мерно-регулационог блока у Липовцу и даље до резервоара, мерних блокова у Ћићевцу и Варварину.

Радови се изводеу периоду од 05:00 часова у суботу 16.06.2018.год. до вечерњих часова у недељу 17.06.2018.године, и у том периоду ће бити искључен магистрални цевовод Ø1000 којим се пијаћа вода дистрибуира са постројења у Мајдеву, и када ће бити обустављено водоснабдевање на територији Града Крушевца, Општине Ћићевац и три насељена места на територији Општине Трстеник – Стопања, Стари Трстеник и Бресно поље.

Планирано је, што је од изузетног значаја за одржавање квалитета воде, да се у оквиру горе наведених радова изврши испирање магистралног цевовода од постројења у Мајдеву до мерног блока у Липовцу, односно до Ватрогасног дома где се налази главни испуст. Овај посао може да се изведе само када се обустави испорука воде корисницима.

Реализација наведених послова има изузетан значај за функционисање водоводног система Крушевца а састоји се у следећем:

  • Завршетком пројекта даљинског надзора и управљања ствара се могућност да се из једног центра прати и управља радом комплетног регионалног система водоснабдевања почев од Постројења у Мајдеву до Ћићевца и Варварина.
  • Уградњом свих потребних елемената у Мерно-регулационом блоку у Липовцу комплетно ће бити завршен најважнији објекат у водоводном систему са следећом улогом: обезбеђење мирног рада постројења у Мајдеву без наглих промена у производњи; регулисање константног притиска воде у дистрибутивној мрежи како би се смањио број хаварија на цевоводима а тиме и губитака воде; дистрибуција воде према општинама Ћићевац и Варварин. Сви ови елементи ће бити повезани у систем даљинског надзора и управљања.
  • Испирање магистралног цевовода ће значајно утицати на очување и одржање квалитета пијаће воде у систему.

У тренутку упуштања у водоводни систем, воду не треба користити за пиће, и тек након извршених анализа квалитета воде од стране Завода за јавно здравље односно када Завод за јавно здравље објави да је вода у потпуности исправна, може се користити и за пиће .

Извршене су детаљне припреме за извођење радова, а посебно у изради плана за водоснабдевање водом за пиће у ванредним условима. То је подразумевало обезбеђење већег броја потребних цистерни и то из оближњих градова, од војске, од ватрогасне службе Крушевца, од ЈКП „Крушевац“. За све ово дефинисани су распореди, путеви кретања, пуњења чистом водом и то све у временским терминима.

ЈКП „Водовод-Крушевац“ ће, у координацији са градским Штабом за ванредне ситуације, током планског искључења, организовати снабдевање грађана пијаћом водом, тако што ће бити обезбеђене фиксне и покретне цистерне, на читавом подручју где буде искључено редовно снабдевање са водо-система Ћелије. Суграђани ће непрестано бити обавештавани о распореду и кретању свих покретних цистерни. Али и поред тога, молимо суграђане да благовремено припреме сопствене залихе воде за пиће и основне потребе, као и за напајање домаћих животиња, и да у периоду искључења исте рационално користе.

План за искључење је урађен на основу процена и искуства из досадашњих сличних интервенција, тако да се не може са потпуном сигурношћу искључити могућност одступања од плана.

Молимо суграђане за разумевање и стрпљење,

Ваш ЈКП „Водовод-Крушевац“

 

 

Vodovodznak

Пратите нас

Facebook

Instagram

Youtube

Информације

Телефон: 037 415-301
Факс: 037 415-314

Адреса: Душанова 46,
37000 Крушевац

E-mail: info@vodovodks.co.rs 

Електронски информатор о раду органа јавне власти