h-06.png

prijava kvara

 Пријава квара

Квар на водоводној мрежи можете пријавити телефоном на број 037 415-334, а квар на канализационој мрежи на број 037 415-323. Квар можете пријавити и путем овог сајта.

Пријава квара

reklamacije

 Рекламације

Можете извршити рекламацију на услугу ЈКП "Водовод - Крушевац" сваким радним даном од 07:00ч до 15:00ч на телефон 037 415-324 или путем овог сајта кликом на дугме.

Рекламација

cenovnik

 Ценовник

Информације о актуелним ценама услуга ЈКП "Водовод - Крушевац" за грађанство и привреду.

 

Ценовник

javne nabavke

 Jавне набавке

Информације у вези свих поступака јавних набавки које спроводи ЈКП "Водовод - Крушевац", можете добити притиском на следеће дугме.

Јавне набавке

preuzimanje

 Преузимање

Преузимање докумената везаних за услуге ЈКП "Водовод - Крушевац", као што су: Рекламациони лист, Сагласност на главни пројекат, Захтев за водоводни прикључак и др.

Преузимање

uplatna mesta

 Уплатна места

Накнаду за коришћење наших услуга можете уплатити на следећим местима:

  1. Душанова 46, 37000 Крушевац
  2. Косанчићева 3 (КЦК), 37000 Крушевац
  3. Јастребачка 16, 37000 Крушевац
  4. У било којој пошти или банци

Радно време благајни је од 7:00 до 18:30 часова радним данима и суботом од 8:00 до 12:00 часова.

ЕФИКАСНИЈОМ НАПЛАТОМ ДО МАЊИХ ДУГОВАЊА ПОТРОШАЧА

Испред ЈКП „Водовод-Крушевац“ Слађан Мајсторовић, директор сектора општих, правних и економских послова обратио се медијима поводом наплате дуговања које предузеће потражује од корисника.

На нивоу града наплата потраживања ЈКП “Водовод-Крушевац“ одвија се у релативно отежаним условима. У 2017.години наплата је била добра, али увек има места за бољи и ефикаснији рад службе наплате и продаје воде и целог економског сектора.

Уколико се упореде потраживања од грађана и привреде, грађани два и по пута више дугују за воду у односу на привредне субјекте, што је и логично, јер на територији града Крушевца има око 29.000 водомера. Од укупног броја водомера, 26.878 чини грађанство, тј. куће и стамбене зграде и 2.400 чине привредни субјекти, односно мала и велика привреда. ЈКП „Водовод-Крушевац“ се труди да свим механизмима покуша да сва дуговања сведе на минималну могућу меру.

Постоје четири начина наплате воде и то путем опомена, споразума о отплати дуга на рате, утужења и искључења корисника са водоводне мреже. У ЈКП „Водовод-Крушевац“ се трудимо да до искључења не дође, али у појединим случајевима и са појединим корисницама, како у делу грађанства тако и у делу привредних субјеката, морамо да прибегнемо најнепопуларнијем виду наплате, тј. искључењу.

У овом периоду сагледавајући претходне две године наплата по новом закону о извршењу обезбеђења реализује се путем јавних извршитеља и тај вид наплате се показао ефикасним. ЈКП „Водовод-Крушевац“ не апелује и не прибегава том виду наплате из разлога што се поред основног дуга за воду појављују и додатни трошкови, које наплаћује канцеларија јавног извршитеља, тј. на основни дуг се додају још неки трошкови па се тај износ увећава. Битно је да се вид наплате потраживања у потписивању споразума о отплати дуга показао врло ефективим – истакао је Мајсторовић.

ЈКП „Водовод-Крушевац“ споразуме склапа са потрошачима на шалтеру рекламација. Споразуми се склапају ради лакшег измирења дуга због које је направљена градација и то за дуговања од 5.000 до 10.000 динара и за дуговања преко 50.000 и 70.000 динара. Овакав вид наплате омогућава потрошачима да отплате дуг за утрошену воду кроз већи број рата. Број рата зависи од висине дуга, те грађани дуг могу отплатити на 6,10,12, или до 24 рате. На пример, за потрошача који дугује преко 50.000 динара склапа се споразум до 24 рате.

Због ефикасније наплате потраживања и растерећења потрошача ЈКП „Водовод-Крушевац“ је увео чешће очитавање бројила за власнике кућа. Додатним напорима унутар службе наплате направљен је план и динамика очитавања, па уместо шест пута очитавање бројила је повећано на девет пута годишње. Нови систем очитавања бројила је ефикасан у смислу комфорнијег модела система плаћања да се не би стварали већи износи дуговања, како за градска домаћинства тако и за домаћинства на сеоским подручјима.

SLADJAN RTK 2    SLADJAN RTK 1 

Пратите нас

Facebook

Instagram

Youtube

Информације

Телефон: 037 415-301
Факс: 037 415-314

Адреса: Душанова 46,
37000 Крушевац

E-mail: info@vodovodks.co.rs 

Електронски информатор о раду органа јавне власти