h-02.png

ГРАДСКА ВОДА СТИГЛА И У КАМЕНАРЕ

У 2018. години настављени су радови на секундарној мрежи у селу Каменаре, а завршетком радова на изградњи резервоара данас су и потпуно приведени крају све запланиране активности на целокупном систему.

Радови на изградњи магистралног цевовода од резервоара Брајковац до села Каменаре у дужини од 3.350 метара отпочели су марта 2017.године. Ови радови су били кључни да би се од резервоара Брајковац до села Каменаре обезбедила здрава пијаћа вода на коју су становници овог места чекали скоро целу деценију. Како се већина становништва у овом делу бави пољопривредом мештани су препознали приоритет увођења воде са градског водовода те су још 2007. године сопственим средствима финансирали изградњу секундарне мреже. Како би цео систем функционисао било је неопходно поред изградње магистралног цевовода изградити и резервоар, црпну станицу и хидрофорско постројење.

Kamenare pustena voda 1   Kamenare pustena voda 2
Kamenare pustena voda 3   Kamenare pustena voda 4

У октобру прошле године након спроведеног поступка јавне набавке где су изабрани најповољнији извођачи радова, званично су отпочели радови на изградњи резервоара “Каменаре” запремине 120м3 и црпне станице у Брајковцу са објектима за даљински надзор. За изградњу резервоара у насељеном месту Каменаре изабрани најповољнији понуђач је „Пројект градња“ Крушевац, а за изградњу црпне станице изабран је „Модул-инжињеринг“ из Крушевца. Радови на оба објекта су текла паралелно планираном динамиком и у овој години, а као крајњи циљ имало повезивање целокупног система.

Завршетком радова на главном резервоару у насељеном месту Каменаре становници су и званично воду за пиће добили почетком новембра ове године. Ови радови омогући ће да 80% предвиђених насељених места добије воду, а осталих 20% тачније нижи делови села добиће воду изградњом хидрофорског постројења чија је изградња планирана за наредну годину, а чија ће укупна вредност износити милион и двеста хиљада динара. Вредност укупне инвестиције система „Каменаре“ је 11.400.000,00 динара.

Kamenare pustena voda 5   Kamenare pustena voda 6

Пратите нас

Facebook

Instagram

Youtube

Информације

Телефон: 037 415-301
Факс: 037 415-314

Адреса: Душанова 46,
37000 Крушевац

E-mail: info@vodovodks.co.rs 

Електронски информатор о раду органа јавне власти