h-01.png

УСПЕШНО ЗАВРШЕНИ РАДОВИ: СЕЛО ДВОРАНЕ ПРИКЉУЧЕНО НА ВОДОВОДНИ СИСТЕМ ЈЕЗЕРА “ЋЕЛИЈЕ”

У пратњи сарадника Јасмина Палуровић, председница привременог органа града Крушевца, Владимир Милосављевић, директор ЈКП “Водовод – Крушевац”, Иван Обрадовић, председник МЗ Дворане, Жаклина Живковић, директорка ОШ “Страхиња Поповић” Дворане, дана 16.11.2023.године обишли су насељено место Дворане где су завршени радови на изградњи водоводног система, а где је ово сеоско насеље добило воду за пиће са система језера “Ћелије”. Уз присуство мештана и руководство града Крушевца и ЈКП “Водовод – Крушевац”, пуштена је здрава пијаћа вода испред Основне школе “Страхиња Поповић” у Дворану.

Pustanje vode Dvorane1 1   Pustanje vode Dvorane1 2

ЈКП "Водовод-Крушевац" је у протеклих шест година интензивно радио на овом систему. У периоду од 2017. до 2023. године изграђен је магистрални цевовод од Дворана до Здравиња у дужини од 7,6 км, преко 53 км секундарних мрежа, као и инфраструктурни објекти који укључују хидрофорска постројења, црпне станице и резервоаре у селима Дворане, Модрица, Петина и Пољаци. До сада је у овај водоводни систем уложено преко 168 милиона динара.

Ова група сеоских насеља обухвата пет села: Дворане, Здравиње, Пољаци, Петина и Ловци. Уз Дворане, где је водоснабдевање сада успостављено, у селу Здравиње водоводни систем је завршен прошле године и корисници се већ активно прикључују на новоизграђени водовод. У селу Пољаци корисници се већ прикључују на водоводни систем у делу села где је изграђена мрежа током прошле године, док се у другом крају села изводи друга фаза радова на изградњи секундарне мреже. Села Петина и Ловци тренутно се налазе у фази изградње.

Pustanje vode Dvorane1 3   Pustanje vode Dvorane1 4

Данас када је село Дворане повезано на систем језера „Ћелије“ омогућено је мештанима овог насељеног места, које броји 172 домаћинства и око 523 становника, да коначно приступе здравој пијаћој води. Такође, створена је могућност да се преко 80 домаћинстава у селу Пољаци прикључују на водоводни систем и постану корисници здраве пијаће воде са водосистема језера “Ћелије”. Село Дворане је данас повезано на систем језера "Ћелије", чиме је омогућено да 172 домаћинства коначно приступе здравој пијаћој води. У исто време, више од 80 домаћинстава у селу Пољаци има прилику да се прикључи на исти водоводни систем и ужива у користи здраве пијаће воде са водосистема језера “Ћелије”.

Уз подршку града Крушевца и Републичке дирекције за воде, ЈКП "Водовод – Крушевац" ће и убудуће наставити са инвестирањем у комуналну инфраструктуру како би свим грађанима на територији града осигурали приступ здравој пијаћој води, са циљем унапређења квалитета живота.

Pustanje vode Dvorane1 5 Pustanje vode Dvorane1 6 Pustanje vode Dvorane1 7

Пратите нас

Facebook

Instagram

Youtube

Информације

Телефон: 037 415-301
Факс: 037 415-314

Адреса: Душанова 46,
37000 Крушевац

E-mail: info@vodovodks.co.rs 

Електронски информатор о раду органа јавне власти