h-03.png

ИНТЕЗИВНИ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ МАГИСТРАЛНОГ ЦЕВОВОДА ДВОРАНЕ – ЗДРАВИЊЕ

Поред бројних радова на побољшању водоводне инфраструктуре у граду, ЈКП „Водовод-Крушевац“ последње три године ради и на проширењу водоводне мреже у 14 сеоских насеља. Актуелни радови на изградњи магистралног цевовода и повезивање новоизграђених објеката на мрежу омогућиће да пет сеоских насеља Дворане, Петина, Ловци, Пољаци и Здравиње након тога буду привезани систем водоснабдевања ЈКП „Водовод-Крушевац“.

 

Dvorane Poljaci 6.7. 1   Dvorane Poljaci 6.7. 2

Ради подсећања, пре деценију мештани ових пет села су самодоприносима градили секундарну мрежу, док последње три године, када су се и стекли услови, ЈКП „Водовод-Крушевац“ интензивно ради на овом систему. У том периоду изграђена је црпна станица и резервоар Дворане и црпна станица Модрица, црпна станица и резервоар Петина, резервоар и хидрофорско постројење Пољаци. До сада у овај водоводни систем уложено је 57 милиона динара, док је за ову годину из буџета Града Крушевца и ЈКП „Водовод-Крушевац“ за изградњу магистралног цевовода издвојено 70 милиона динара.

Dvorane Poljaci 6.7. 3   Dvorane Poljaci 6.7. 4
Dvorane Poljaci 6.7. 5   Dvorane Poljaci 6.7. 6

Планирана динамика радова је да се до краја ове године заврше радови на изградњи магистралног цевовода у укупној дужини од 5,9 км, а тренутно се на више локација изводе радови на повезивању резервоара и црпних станица Дворане – Петина, након чега би се почело са упуштањем воде у поменутим резервоарима.

У ових пет сеоских насеља има око 650 домаћинстава која ће бити прикључена на водоводни систем „Ћелије“, а здраву пијаћу воду ће добити око 2.170 корисника.

Dvorane Poljaci 6.7. 7   Dvorane Poljaci 6.7. 8

Пратите нас

Facebook

Instagram

Youtube

Информације

Телефон: 037 415-301
Факс: 037 415-314

Адреса: Душанова 46,
37000 Крушевац

E-mail: info@vodovodks.co.rs 

Електронски информатор о раду органа јавне власти