h-06.png

ИНТЕНЗИВНИ РАДОВИ НА ВОДОВОДНОЈ МРЕЖИ У ГРАДУ И ПРИГРАДСКИМ НАСЕЉИМА

Поред бројних радова на реконструкцији и побољшању водоводне инфраструктуре у граду и приградским насељима и ширењу мреже ка сеоским насељима, ЈКП „Водовод-Крушевац“ од средине маја изводи радове на раскрсници улица Косовске и Достојевског.

У оквиру радова на изградњи новог кружног тока на датој локацији, ЈКП „Водовод-Крушевац“ је извршио замену дотрајалих азбестних цеви новим полиетиленским у дужини око 100 метара. Ови радови се финансирају средствима ЈКП „Водовод-Крушевац“ у износу око милион динара.

На истој локацији тренутно се изводе радови на атмосферској канализацији за одвођење воде и на повезивању водоводне линије на нову фонтану чија је изградња у току. Радове финансирају Град Крушевац и ЈКП „Водовод-Крушевац“ у износу око милион и триста хиљада динара.

Fontana kruzni tok Oaza 3   Fontana kruzni tok Oaza 4
Fontana kruzni tok Oaza 5   Fontana kruzni tok Oaza 6

Такође, служба изградње ЈКП „Водовод – Крушевац“ изводи радове ина повезивању црпне станице „Паруновац“ на нову водоводну линију у дужини од 1,5км, која је изграђена у две фазе – током 2020. и завршена ове године. Ови радови се изводе у циљу побољшања водоснабдевања корисника у насељеном месту Паруновац и за потребе снабдевања водом објеката за аеродром „Росуље“ и финансирају из буџета Града Крушевца и средствима ЈКП „Водовод – Крушевац“ у износу око шест милиона динара.

Parunovac CS 1 Parunovac CS 3 Parunovac CS 7

Паралелно са овим радовима, интензивно се изводе и радови на постављању ивичњака и асфалтирању Ломине улице у којој је ЈКП „Водовод-Крушевац“ у претходном периоду извршио комплетну реконструкцију водоводне мреже и прикључака. Након тога ће се асфалтирати и улица Саве Милошевића у којој су, такође, комплетно завршени радови на реконструкцији мреже. Такође, после изграђене колекторске и канализационе мреже активно се врше и радови на санацији пута Велико Головоде – Кобиље у дужини око 3км, Кобиље – Коса - Ловци око 4км, Ловци – Дворане око 2км и реконструкција улице Петар Кочић у дужини од 550 метара. Динамика радова је по плану и завршетак је у планираном року – до 25. јуна 2021. године.

Пратите нас

Facebook

Instagram

Youtube

Информације

Телефон: 037 415-301
Факс: 037 415-314

Адреса: Душанова 46,
37000 Крушевац

E-mail: vodovodks@ptt.rs