h-04.png

ПРИКУПЉЕНО 600 ВРЕЋА ПЛАСТИЧНОГ ОТПАДА У АКЦИЈИ ЧИШЋЕЊА ЈЕЗЕРА ЋЕЛИЈЕ

У акцији чишћења обала језера Ћелије током протеклог викенда прикупљено је 600 врећа разноразног пластичног отпада или 30 метара кубних пресоване пластике, рекао је агенцији Бета Прокупчанин Милован Чикарић, иницијатор и један од организатора те велике еколошке акције.

Он је нагласио да је у овој, петој по реду акцији учествовало 50 добровољаца из Бруса, Крушевца, Куршумлије, Прокупља, Игроша и Златара, као и ратни војни инвалиди из Удружења „Градитељи мира”, ђаци и наставници Основне школе „Бранко Радичевић” из Разбојне.

Организатори акције су били Општина Брус и ЈКП „Расина” а у акцији су учествовали и запослени у ЈКП Водовод Крушевац и Црвеном крсту из Бруса.

„Са акцијама чишћења обала језера Ћелије почели смо у фебруару ове године и током пет акција окупили смо више од 200 добровољаца који прикупили 2.100 врећа пластичног отпада или 180 метар кубних пресоване пластике”, казао је Чикарић.

Према његовим речима, акција чишћења обале и језера Ћелије се наставља путем јавних радова које ће сада организовати ЈКП „Водовод” Крушевац.

До инцидента и загађења језера је дошло крајем јануара ове године када су услед поплаве бујичне воде и реке Расина и Блаташница донеле у језеро велику количину свакаквог отпада а највише пластичних флаша.

Из акумулације Ћелије се у том крају снабдева водом за пиће 120.000 људи.

Извор: Агенција Бета

Фотографије: Фејсбук/Градитељи мира

jezero ciscenje 2305 1 jezero ciscenje 2305 2 jezero ciscenje 2305 3

Пратите нас

Facebook

Instagram

Youtube

Информације

Телефон: 037 415-301
Факс: 037 415-314

Адреса: Душанова 46,
37000 Крушевац

E-mail: info@vodovodks.co.rs 

Електронски информатор о раду органа јавне власти