h-02.png

ЗДРАВА ПИЈАЋА ВОДА СТИЖЕ И У ПОДЈАСТРЕБАЧКА СЕЛА – НА ПОТЕЗУ ДВОРАНЕ - ЗДРАВИЊЕ

Последње три године активно се ради у 14 сеоских насеља на проширењу водоводне мреже, а само на овом потезу има пет села Дворане, Петина, Пољаци, Ловци и Здравиње у којима се изводе радови на изградњи магистралног цевовода и повезивању новоизграђених објеката на мрежу.

Poljaci Zdravinje 4   Poljaci Zdravinje 3

Како је најавила Градоначелница града Крушевца, Јасмина Палуровић, сва поменута села у блиској будућности ће бити прикључена на систем водоснабдевања JKП „Водовод-Крушевац“, а тиме ће мештани добити здраву пијаћу воду на коју су чекали више од деценије.

„Налазимо се у селу Пољаци где се изграђује магистрални цевовод, који ће после дуго година ово село да споји на водоводни систем „Ћелије“. Већ неколико година Град Крушевац континуирано са Водоводом улаже изузетно велика средства да би се омогућило да сва села из овог дела - Дворане, Петина, Пољаци, Ловци и Здравиње добију воду. Ове године Град Крушевац је са Водоводом издвојио око 70 милиона динара за овај магистрални цевовод. Предстоји нам повезивање свих корисника на цевовод. Претходних година завршили смо све црпне станице, хидрофоре и сву инфраструктуру која је била неопходна да би се овај систем комплетирао и да би до краја године сви мештани свих поменутих села добили здраву пијаћу воду са система „Ћелије“.

Poljaci Zdravinje 1   Poljaci Zdravinje 2
Poljaci Zdravinje 6   Poljaci Zdravinje 8

Упоредо са радовима на водоводној инфраструктури у граду, Водовод интензивно ради и на проширењу мреже на сеоском подручју, истакао је директор ЈКП „Водовод-Крушевац“, Владимир Милосављевић.

„Данас се налазимо на локацији Пољаци – Здравиње где је у току изградња магистралног цевовода. Од 2007.године мештани ових села су почели са уплатом доприноса за изградњу водоводне инфраструктуре. Од тада па до 2019. године нису текли радови. Од 2019. па надаље Водовод Крушевац и Град Крушевац су активно узели учешће у завршетку овог водоводног система. Тако да до сада у овај водоводни систем је уложено 57 милиона динара. 2019. године су уложена средства у износу од 24 милиона динара у изградњу црпне станице Модрица, црпне станице и резервоара Дворане. 2020.године завршени су радови на изградњи црпне станице и резервоара Петина, резервоара и хидрофорског постројења Пољаци, а вредност радова је износила 33 милиона динара. Ове године је у плану изградња и завршетак комплетног магистралног цевовода у дужини од 5,9 км који ће повезати све изграђене поменуте објекте и свих пет села. Након изградње магистралног цевовода, села Дворане, Петина, Пољаци, Ловци и Здравиње моћи ће да се прикључе на централни систем водоснабдевања и добију здраву пијаћу воду. Вредност ове инвестиције је око 70 милиона динара и финансира се средствима Града Крушевца и Водовода Крушевац. Планирана динамика радова је да до краја ове године овај магистрални цевовод буде завршен, а паралелно са радовима на овој локацији ради се и магистрални цевовод Дворане – Петина и очекујемо да до краја јула резервоари у Дворану и Петини буду повезани на мрежу како бисмо почели са упуштањем воде“.

Poljaci Zdravinje 5 Poljaci Zdravinje 9 Poljaci Zdravinje 7

 

 

У име мештана Дворане и Здравиње представници ових месних заједница изразили су захвалност на одличној сарадњи са Водоводом и Градском управом, као и да ће након завршених радова око 650 домаћинстава бити прикључено на водоводни систем „Ћелије“, а здраву пијаћу воду добити око 2.170 корисника.

Обиласку радова присуствовали су и Предраг Вукићевић, председник Скупштине града Крушевца, заменик градоначелника Александар Јовановић, начелник Градске управе Иван Анђелић и шеф Службе месних заједница Горан Милић.

Poljaci Zdravinje 10   Poljaci Zdravinje 11

Пратите нас

Facebook

Instagram

Youtube

Информације

Телефон: 037 415-301
Факс: 037 415-314

Адреса: Душанова 46,
37000 Крушевац

E-mail: info@vodovodks.co.rs 

Електронски информатор о раду органа јавне власти