h-02.png

УЖИВО УКЉУЧЕЊЕ У ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ РТС 1

О исправности воде за пиће у општини Ћићевац, о сеоским водоводима у долини Рибарске реке и о радовима на водоводној инфраструктури у граду, дана 12.04. уживо за РТС 1 говорио је директор ЈКП „Водовод-Крушевац“ Владимир Милосављевић.

После четвородневне несташице воде, која је уследила због хаварије на магистралном цевоводу код села Бошњана 31.03. и санације исте у рекордном року, мештани општине Ћићевац, Сталаћа и околних села добили су техничку воду. У наставку дискусије директор крушевачког Водовода ће нам опширније рећи какво је стање на терену:

„Ситуација на магистралном цевоводу Крушевац Ћићевац је добра. Током читаве претходне недеље наш Завод за јавно здравље је редовно испитивао воду која се пустила у секундарну мрежу Ћићевца. Сви досадашњи узорци хемијске анализе воде су исправни. Такође, сви до сада биолошки узорци анализе воде су били исправни и данас се очекују биолошки резултати на Клостридију и ако и они буду исправни, као и сви претходних дана, Завод за јавно здравље ће од сутра дати саопштење да је вода у Ћићевцу исправна за пиће.“

Ukljucenje u RTS 1204 1   Ukljucenje u RTS 1204 5

Добра вест је ових дана, такође, стигла је и житеље Криве реке где је протеклих година било пуно немилих слика, рестрикција, снабдевања водом са канистером у центрима села, а крајем марта је потписан уговор о давању на коришћење, управљање и одржавање сеоског водовода и шта то за мештане значи?

„Крајем марта је потписан уговор о давању на коришћење, управљање и одржавање сеоског водовода за насељена места: Велики Шиљеговац, Срндаље, Мала Река, Беласица, Крушинце и Зебица, у оквиру којих дужина магистралног цевовода и секундарне мреже износи 51 км. Потписивањем овог уговора између Града Крушевца и месних заједница обезбеђена је сигурност у будућем снабдевању воде, као и редовно одржавање цевовода и секундарних мрежа. У претходним годинама Водовод Крушевац и Град Крушевац су преузели ту обавезу одржавања сеоског водовода како би сви мештани имали техничку воду која може да се користи. Године 2018. Водовод Крушевац и Град Крушевац су преузимали све захтеве одржавања ових водовода без икаквих накнада од стране мештана. Међутим, потписивањем овог уговора у наредном периоду ствара се обавеза плаћања утрошене воде како би Водовод Крушевац могао редовније да одржава сеоске водоводе, а која ће надамо се након свих законских процедура уследити почетком наредног месеца.“

Ukljucenje u RTS 1204 2    

Осим ванредних активности у току су и бројна инвестициона улагања и шта је то шта Водовод Крушевац ове године ради?

„Водовод Крушевац је наставио са како текућим тако и са инвестиционим активностима које се односе на замену локалних дотрајалих цевовода, као и замене старих и дотрајалих цементно-азбестних цеви. Ове године је у плану да заменимо више од 5 км водоводне мреже, а укупна вредност ових инвестиција је преко 80 милиона динара“ – за РТС 1 говорио је директор ЈКП „Водовод-Крушевац“ Владимир Милосављевић.

У улици Саве Милошевића где се и одржало укључење у јутарњи програм РТС 1, радови теку већ два и по месеца. Реконструкција водоводне мреже у овој улици је ушла у претпоследњу трећу фазу радова, а до сада је завршено око 620 метара трасе и 75 прикључака за домаћинство. Након ове уследиће четврта фаза радова када ће се завршити реконструкција комплетне водоводне мреже у ул. Саве Милошевића.

Ukljucenje u RTS 1204 4    

 

 

Пратите нас

Facebook

Instagram

Youtube

Информације

Телефон: 037 415-301
Факс: 037 415-314

Адреса: Душанова 46,
37000 Крушевац

E-mail: info@vodovodks.co.rs 

Електронски информатор о раду органа јавне власти