h-04.png

ВОДОВОД КРУШЕВАЦ ИЗВОДИ РАДОВЕ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ НА ДВЕ ЛОКАЦИЈЕ У ГРАДУ

Почетком септембра ЈКП „Водовод-Крушевац“ је започео радове на реконструкцији водоводне мреже у Светогорској улици.

 

Ови радови се састоје из две фазе – фаза 1 у Велућкој улици и фаза 2 – у Западној улици. У западној улици завршена је изградња водоводне мреже у дужини од 75 метара, полагањем полиетиленских цеви пречника 90 мм. У оквиру радова на овој траси урађене су 2 шахте са вентилима, 3 прикључка за домаћинства и извршено је превезивање на постојећу мрежу у Светогорској улици.

 

Друга фаза у Западној улици тече планираном динамиком, а тренутно се врше радови на реконструкцији водоводне мреже у дужини од 120 метара у оквиру којих ће се израдити једна шахта са вентилом и 10 прикључака за домаћинство, након чега ће уследити превезивање на постојећу мрежу у Светогорској улици. Радови ће трајати до краја следеће недеље.

Svetogorska 1809 1 Svetogorska 1809 2 Svetogorska 1809 3

Већ месец дана Водовод Крушевац изводи радове на реконструкцији водоводне мреже у центру града. До сада је урађена линија у дужини око 150 метара, у Газиместанској улици (на потезу од „Макси“ маркета до кафеа „Топ“) и израђен је водоводни прикључак за зграду Суда. Сада се изводе радови у Балканској улици у дужини од 60 метара, превезивање мреже на Чолак Антину улицу и израда шахте са Бријанову улицу. Врши се замена старих дотрајалих азбестних цеви новим дуктилним цевима. Након овог потеза, радови ће се наставити у улицама Танаска Рајића и Бријановој. По планираној динамици радови ће трајати наредна два и по месеца.

У наредном периоду очекује се и почетак радова на реконструкцији канализационе мреже, чије радове ће изводити „Техноградња“ Крушевац“ и који ће се одвијати паралелно са радовима на водоводној мрежи. У оквиру ових радова планирана је реконструкција канализационе мреже у дужини од 415 метара и обухвата замену старог колектора у Газиместанској и Балканској улици и замену цеви уличне канализације у улицама Бријанова и Танаска Рајића. Такође, у плану је израда канализационих прикључака за зграду Суда, „Коцке“, Хотел Рубин и будућу подземну гаражу. Радови се финансирају из Буџета Града Крушевца и средствима ЈКП „Водовод-Крушевац“ од чега је за водоводну мрежу издвојено око 10.500.000,00 динара, а за канализациону око 7.600.000,00 динара.

Centar 1709 1   Centar 1709 3
Centar 1709 2   Centar 1709 4

Пратите нас

Facebook

Instagram

Youtube

Информације

Телефон: 037 415-301
Факс: 037 415-314

Адреса: Душанова 46,
37000 Крушевац

E-mail: info@vodovodks.co.rs 

Електронски информатор о раду органа јавне власти