h-02.png

ПОНОВО ПОЧЕЛА ПРОИЗВОДЊА НАТРИЈУМ ХИПОХЛОРИТА У МАЈДЕВУ

Одлуком Штаба за ванредне ситуације града Крушевца, због погоршања епидемиолошке ситуације изазване ширењем заразне болести COVID-19, у Фабрици воде у Мајдеву поново је покренута производња натријум хипохлорита.

Производња овог дезинфекционог раствора се одвија у континуитету 24 сата. Уређај којим се проиводи натријум хипохлорит је хлороген и има могућност да производи 100литара раствора од 1% на сат, што представља 2.400литара раствора на дневном нивоу. Са поменутим карактеристикама овај уређај служи за производњу натријум хипохлорита из кухињске соли, а њен капацитет је прерада 100кг соли на дан.

Nahipohlorit jul 2020 1   Nahipohlorit jul 2020 2
Nahipohlorit jul 2020 3   Nahipohlorit jul 2020 4

„Натријум хипохлорит који производимо у Фабрици транспортује се до одређене локације Комуналног предузећа где се тамо прави раствор који се користи за дезинфекцију руку, подних површина, улица, као и за дезинфекцију простора загађеног фекалијама. ЈКП "Водовод-Крушевац" има довољну количину соли за производњу овог раствора за наредна 4 месеца“, рекао је директор Фабрике воде у Мајдеву Мирослав Стојановић.

Уређај којим се производи натријум хипохлорит, ЈКП „Водовод-Крушевац“ је добио на коришћење од стране Градске управе града Крушевца у марту ове године током трајања ванредног стања.

У складу са Одлуком Штаба за ванредне ситуације Града Крушевца канистери са дезинфекционим средством – натријум хипохлоритом распоређују се по Месним заједницама на територији града Крушевца. Такође, у наредном периоду све количине произведеног раствора биће дате на располагање Штабу за ванредне ситуације града Крушевца.

Распоред канистера са раствором натријум хипохлорита

 

Nahipohlorit jul 2020 5   Nahipohlorit jul 2020 6

Пратите нас

Facebook

Instagram

Youtube

Информације

Телефон: 037 415-301
Факс: 037 415-314

Адреса: Душанова 46,
37000 Крушевац

E-mail: info@vodovodks.co.rs 

Електронски информатор о раду органа јавне власти