h-04.png

У ФАБРИЦИ ВОДЕ У МАЈДЕВУ ИНСТАЛИРАН УРЕЂАЈ ЗА ПРОИЗВОДЊУ НАТРИЈУМ ХИПОХЛОРИТА

Поред низа спроведених мера, град Крушевац је покренуо и поступак набавке уређаја који ће у будућем периоду служити за производњу раствора дезинфекционих средстава.

 

Овај уређај је хлороген и има могућност да производи 100л раствора од 1% на сат, што представља 2.400л раствора на дневном нивоу. Са поменутим карактеристикама ова машина служи за производњу Натријум хипохлорита из кухињске соли, а њен капацитет је прерада 100кг соли на дан.

hipohlorit 1 hipohlorit 2 hipohlorit 3
hipohlorit 4 hipohlorit 5 hipohlorit 6


Машина је од стране ГУ дата ЈКП "Водовод-Крушевац" на коришћење и данас је инсталирана у Фабрици воде у Мајдеву. ЈКП "Водовод-Крушевац" ће уз помоћ ње у наредном периоду производити концентрациони раствор Натријум хипохлорита од 1 одсто, од чега ће се сходно потребама правити дезинфекциона средста за руке, подне површине, улице као и дезинфекцију простора загађеног фекалијама. Све количине произведене у току периоду трајања ванредног стања биће дате на располагање Штабу за ванредње ситуације града Крушевца.

ЈКП "Водовод-Крушевац" добио је тону соли за ове намене, а из сопствених средстава набавио још додатних 20т, што ће бити довољно за производњу Натријум хипохлорита за наредних 7 месеци.

hipohlorit 7 hipohlorit 8 hipohlorit 11
hipohlorit 12 hipohlorit 10 hipohlorit 9

Пратите нас

Facebook

Instagram

Youtube

Информације

Телефон: 037 415-301
Факс: 037 415-314

Адреса: Душанова 46,
37000 Крушевац

E-mail: vodovodks@ptt.rs