h-05.png

ПОЧЕЛА СЕЗОНА РАДА ГРАДСКИХ ФОНТАНА И ЧЕСАМА

ЈКП „Водовод-Крушевац“ активно врши припреме за пуштање у рад градских фонтана и чесама.

Том приликом фонтане су очишћене од каменца и осталих нечистоћа, проверене су инсталације, а потом је извршено пуштање воде. До сада су пуштене у рад главна градска фонтана и фонтана „Маслачак“ код кружног тока „Меркур“, док фонтана „Девојка са крчагом“ код Костурнице ради у континуитету. Остале фонтане ће се пуштати сукцесивно током следеће недеље и то: фонтана код кружног тока у Улици Благоја Паровића, фонтана на Платоу испред Дома Синдиката, фонтана код зграде Суда и фонтана код кружног тока у Улици Луке Ивановића.

Такође, пуштене су у рад и јавне чесме на следећим локацијама: Трг Костурница, Стара зелена пијаца, Расадник, Багдала, Трг Деспота Стефана, две чесме у Порти, код цркве Св. Ђорђе, испред управне зграде Водовода, на платоу испред зграде Суда и у Пионирском парку, док чесме у ОШ „Нада Поповић“ и ОШ „Јован Поповића“, на Слободишту и у Центру града ће бити накнадно пуштене.

ЈКП „Водовод – Крушевац“ редовно врши одржавање градских фонтана и јавних чесама, а Завод за јавно здравље Крушевац контролу квалитета воде за пиће.

 

FONTANA1   fontana nova

Пратите нас

Facebook

Instagram

Youtube

Информације

Телефон: 037 415-301
Факс: 037 415-314

Адреса: Душанова 46,
37000 Крушевац

E-mail: vodovodks@ptt.rs