h-06.png

ОДРЖАНА РАДИОНИЦА О МЕЂУОПШТИНСКОЈ САРАДЊИ У УПРАВЉАЊУ ОТПАДНИМ ВОДАМА

Дана 23.09.2019.године у просторијама Бизнис Инкубатор Центра одржана је радионица о међуопштинској сарадњи у управљању отпадним водама – постојећи и потребни ресурси и компетенције локалних актера.

Циљ радионице је постављање чврстих основа и стицање јасне перцепције наредних корака у припреми за регионалну сарадњу у области управљања комуналним водама, као и јачање позиције локалних актера у очекивању тендера и почетка радова на изградњи постројења у Брусу и Блацу. Радионицу је отворио Миодраг Глушчевић, шеф Одељења за комунална питања урбанизма и животне средине Сталне Конференције Градова и Општина. Искуства из Шведске у успостављању регионалне међуопштинске сарадње у области водоснабдевања и отпадних вода презентовали су представници из предузећа „Gastike Vatten AB“, а презентацију о приступу и методолигији израде инвентара, капацитета и ресурса локалних актера одржала је Тања Павловић-Крижанић испред СКГО.

Ради подсећања, Град Крушевац са још три општине Брус, Блаце и Александровац је почетком фебруара ове године потписао Меморандум о међуопштинској сарадњи о разумевању на заштити и одрживом коришћењу акумулације Ћелије. Овај документ представља први корак у спровођењу великих и захтевних обавеза које очекују све учеснице овог Меморандума имајући у виду заштиту и очување језера Ћелије, као јединог водног ресурса у региону.

Испред Градске управе града Крушевца присуствовала је помоћница градоначелника за екологију, одрживи развој и енергетику Оливера Дреновац са сарадницима, док је испред ЈКП „Водовод-Крушевац“ присуствовао директор предузећа Владимир Милосављевић са сарадницима. Такође, присуствовали су и представници водовода из општина Брус, Блаце и Александровац.

SKGO 2309 1 SKGO 2309 2 SKGO 2309 3

Пратите нас

Facebook

Instagram

Youtube

Информације

Телефон: 037 415-301
Факс: 037 415-314

Адреса: Душанова 46,
37000 Крушевац

E-mail: info@vodovodks.co.rs 

Електронски информатор о раду органа јавне власти