h-03.png

И ОПЕТ, СРЕБРО ЗА ЕКИПУ ВОДОВОДА НА ТАКМИЧЕЊУ „ИЗАЂИ МИ НА ТЕГЛУ“

У суботу 07.09.2017. године на Тргу косовских јунака од 11 до 17 часова одржана је, по шести пут, манифестација „Изађи ми на теглу”, традиционално такмичење у спремању домаћег ајвара.

У суботу 07.09.2017. године на Тргу косовских јунака од 11 до 17 часова одржана је, по шести пут, манифестација „Изађи ми на теглу”, традиционално такмичење у спремању домаћег ајвара.

Овај симпатични пројекат се данима августа, септембра и октобра организује широм земље, и то у форми каравана, од града до града. Основни циљ овог такмичења је потрага за краљевима ајвара, односно за најбољима у припремању овог најпознатијег српског производа у свету. Такмичење се одржава по свим градовима Србије, где се победници из тих градова боре у финалу за титулу најбољег у држави.

izadji mi na teglu 2019 3   izadji mi na teglu 2019 4
izadji mi na teglu 2019 6   izadji mi na teglu 2019 7

 

Град Крушевац је препознат као подручје где се ајвар припрема по посебној рецептури, тако да је овај концептуално, аутентичан, препознатљив, највећи караван на Балкану стигао и у стару српску престоницу. Манифестација која спаја традиционално и корисно реализована је у организацији Туристичке организације Града Крушевца и продукцијске куће „Pro Division Events d.o.o.”, а Туристичка организација Крушевца је већ неколико пута награђивана за најбоље организован догађај у земљи.

Ове године екипа ЈКП „Водовод-Крушевац“ под називом „Змајвар“ освојила једруго место, односно сребрну медаљу, у категорији најбољег ајвара. Већ други пут заредом екипа водовода осваја сребро што је само још један показатељ озбиљног преданог и квалитетног рада.

Овогодишњи назив „Змајвар“ има посебну симболику, јер се поред ајвара односи и на Змаја, односно језеро Ћелије које због свог изгледа подсећа на змај. Иначе, ове године ЈКП „Водовод-Крушевац“ обележава два значајна јубилеја и то 35 година рада Фабрике воде у Мајдеву и 40 година од изградње бране на језеру Ћелије.

 

izadji mi na teglu 2019 1   izadji mi na teglu 2019 8

Пратите нас

Facebook

Instagram

Youtube

Информације

Телефон: 037 415-301
Факс: 037 415-314

Адреса: Душанова 46,
37000 Крушевац

E-mail: info@vodovodks.co.rs 

Електронски информатор о раду органа јавне власти