h-05.png

УСПЕШНО РЕАЛИЗОВАНА ЕДУКАТИВНА НЕДЕЉА ЈКП „ВОДОВОД-КРУШЕВАЦ“ У ШКОЛАМА У БРУСУ, БЛАЦУ И АЛЕКСАНДРОВЦУ

Поред редовних активности, ЈКП „Водовод.Крушевац“ је током претходне недеље реализовао и „едукативну недељу“ у основној и средњим школама суседних општина.

У циљу ширења еколошке свести, као и у спровођењу првих корака ка томе, поред обележавања манифестације „Светски дан вода“ – 22.март, почетком фебруара ове године у просторијама Регионалне Привредне Коморе Крушевца потписан је Меморандум о разумевању на заштити и одрживом коришћењу акумулације Ћелије. Овај документ је потписан између града Крушевца, општина Брус, Блаце и Александровац и представља први корак у спровођењу великих и захтевних обавеза, које очекују све учеснице овог Меморандума имајући у виду заштиту и очување језера Ћелије.

skola Aleksandrovac 1 skola Aleksandrovac 2 skola Aleksandrovac 3

Светски дан вода се обележава 22.марта широм света са циљем ширења свести и савестио заштити вода, значају  воде као ограниченог природног ресурса да укаже на недостатак пијаће воде у многим крајевима света.

Већ традиционално ЈКП „Водовод-Крушевац“ обележава ову манифестацију и овогодишњи програм је посвећен најмлађим суграђанима, као и ученицима основних и средњих школа. Том приликом одржане су презентације у основној и средњим школама у општинама Брус, Блаце и Александровац.

Такође, ЈКП „Водовод - Крушевац" ће у сарадњи са Радном групом за еколошко образовање и Одељeњем за послове одбране и ванредне ситуације Градске управе града Крушевцау периоду од 20.03.- 21.03.2019. године ову манифестицију обележити посетама Фабрици воде у Мајдеву.

skola Blace 1 skola Blace 2 skola Blace 3

Дана 20.03.2019.године две групе предшколаца ПУ „Ната Вељковић“, “Бубамарац“ и „Печурка“ у пратњи неколико васпитача посетиће Фабрику воде у Мајдеву, а већ наредног традиционални посетиоци Фабрике воде биће ученици Хемијско- технолошке школе Крушевац са својим наставницима.

Трећег дана манифестације, 22. марта када се и званично обележава „Светски дан вода“, ЈКП „Водовод-Крушевац“ организоваће посете ученика средњих школа из општина Брус, Блаце и Александровац, којима је и претходила успешна реализација „едукативне недеље“ и одржавање презентације о значају и очувању вода.

skola Brus 1 skola Brus 2 skola Brus 3

Пратите нас

Facebook

Instagram

Youtube

Информације

Телефон: 037 415-301
Факс: 037 415-314

Адреса: Душанова 46,
37000 Крушевац

E-mail: info@vodovodks.co.rs 

Електронски информатор о раду органа јавне власти