h-06.png

У ЕКОЛОШКОЈ АКЦИЈИ НА ЈЕЗЕРУ ПРИКУПЉЕНО ВИШЕ ОД 500 ЏАКОВА КОМУНАЛНОГ ОТПАДА

Лепо време у недељу 7.марта послужило је љубитељима природе да дају свој допринос њеном очувању и заштити. У организацији Општине Брус, тамошње Туристичке организације и МЗ Златари на обалама језера Ћелије организована је еколошка акција сакупљања отпада. И овога пута највећи део отпада су чиниле пластична амбалажа и кесе а било је и другог разноврсног отпада који је прекрио обале.

Сакупљен отпад одлаган је у џакове који су камионом ЈКП “Расина“ извезени на депонију на Слави. Учешће у акцији узело је више од 50 еколога из бруске општине, а за Ивана Ђокића, помоћника председнице Општине Брус, ово је најбољи начин да се личним примером укаже на потребу очувања природе и апелује на становништво да заштити и чува природне вредности и лепоте у свом окружењу.

jezero 7 5   jezero 7 6
jezero 7 10   jezero 7 8

Управо захваљујући непроцењивим природним вредностима и лепоти, још увек, углавном, очуваној природи и потенцијалима који су овде веома издашни, језеро Ћелије са својом околином поседује све предиспозиције за развој туризма током целе године, чему ће се ТО Брус посветити у наредном пероду, рекла нам је в.д. директора Јелена Радуловић, која је такође учествовала у акцији.

За локалну самоуправу од децембра месеца ово је трећа еколошка акција што је довољан показатељ опредељења да се стане на пут неодговорном понашању појединаца, стварању дивљих депонија и одлучан корак ка заштити и очувању животне средине.

Крајем децембра и протекле седмице две акције прикупљања отпада са обала Расине и њених притока организоване су у Брусу и Разбојни, а данашњом, најбројнијом, са обала језера је уклоњено више од 500 џакова отпада.

jezero 7 1   jezero 7 2
jezero 7 3   jezero 7 4

Акције овога типа биће организоване и у наредном периоду, поручује Ђокић најављујући не само нова окупљања већ и повећање броја учесника и ширење терена што ће, тврди, утицати на подизање еколошке свести, стварање позитивних навика и усвајање културе понашања којим ћемо заштити и очувати оно што нам је природа подарила.

Акцију је, такође, подржала и председница општине Брус Валентина Милосављевић, као и представници ЈКП „Водовод – Крушевац“.

Текст преузет са портала: https://krusevacgrad.rs/

jezero 7 9   jezero 7 7

Информације

Телефон: 037 415-301
Факс: 037 415-314

Адреса: Душанова 46,
37000 Крушевац

E-mail: info@vodovodks.co.rs 

Електронски информатор о раду органа јавне власти