h-06.png

НАЈАВА АКЦИЈЕ ЧИШЋЕЊА ЈЕЗЕРА ЋЕЛИЈЕ „ДА БЛИСТА ВОДЕНИ ЗМАЈ“

ЈКП „Водовод-Крушевац“, као друштвено одговорно предузеће у сарадњи са Регата клубом „Расина“ позива сва еколошка удружења, еколошки свесне суграђане и љубитеље природе да нам се придруже у суботу 19. маја 2018. године, с почетком у 9.00 сати ујутру, на заједничкој великој акцији чишћења језера Ћелије.

Потребно је да сви дамо допринос у очувању нашег најбитнијег водног ресурса. Окупљање свих заинтересованих лица биће на језеру Ћелије (локација - код Писте).

Јавно комунално предузеће ,,Водовод – Крушевац“ је препознато као будуће регионално јавно предузеће за снабдевање водом за пиће насеља Расинског округа. Да бисмо успешно одговорили овом изазову потребно је превасходно да више пажње обратимо на очувању квалитета ујезерене, сирове воде које ми користимо у процесу прераде воде за пиће наших корисника.

Акумулација Ћелије изграђивала се давних 70-их година, тачније од 1971. до 1979.године. Од њене изградње до данас језеро има необичан облик змаја, због чега је од миља и добио надимак ВОДЕНИ ЗМАЈ.

Акумулација Ћелије представља значајни регионални водни ресурс за снабдевање пијаћом водом Расинског округа и од кључног је значаја за планирано водоснабдевање око 200.000 становника овог дела Србије.

Као што је познато ЈКП „Водовод-Крушевац” путем јавних радова, већ традиционално, низ година прикупља пристигли отпад на подручју језера Ћелије.

Регата клуб више година уназад учествује у акцијама прикупљања чврстог пристиглог отпада на језеру Ћелије. Својим чамцима ће и овом приликом нам помоћи да допремо до неприступачних локација у којима се отпад гомила.

ДА,ЗАЈЕДНИЧКИМ КОРАКОМ УЧИНИМО СВЕ КАКО БИ НАШ ВОДЕНИ ЗМАЈ БЛИСТАО!

 

 

JEZERO Brana1   JEZERO Ogledalo jezera

 

 

Информације

Телефон: 037 415-301
Факс: 037 415-314

Адреса: Душанова 46,
37000 Крушевац

E-mail: vodovodks@ptt.rs